A la Clínica Dental Artés a Palamós oferim tots els serveis odontològics, amb professionals d'extensa experiència i formació, així com la tecnologia més avançada.

OFERIM TRACTAMENTS INTEGRALS I PERSONALITZATS

CONSELLS DE SALUT

Clínica dental Dra. Raquel Artés

Les malalties periodontals : Gingivitis i periodontitis, aquestes últimes conegudes popularment com piorrea. Estan produïdes pels bacteris que habitualment es troben a la cavitat bucal, on troben un ambient propici per al seu creixement i desenvolupament. Aquest ecosistema s'ha de mantenir en equilibri, de no ser així els bacteris poden dipositar sota la geniva i alterar la seva salut. El diagnòstic precoç de les malalties periodontals és clau. No hem d'oblidar que aquesta malaltia avança sense que ens adonem, fins que aconsegueix sorprendre'ns.

Resulta fonamental que els pacients estiguin informats dels diferents problemes que poden presentar la seva boca amb el pas del temps i com detectar-los.

Poques vegades comencen a manifestar-se amb dolor, el que enganya al pacient i fa que no doni importància a múltiples signes que li indiquen que el seu geniva i el suport de les dents, el periodonci, estan malalts. Miri al mirall després de la higiene i observi la seva boca, igual que mira les seves mans a netejar, buscant els signes d'alerta: sagnat, enrogiment gingival,diastemes, la presència d'halitosi (mal olor de la boca) i / o hipersensibilitat dental.

El sagnat : És la dada més fiable d'activitat infecciosa o inflamatòria i per tant destructiva.

En algunes ocasions la geniva malalta no sagna, com passa amb els fumadors, en què el seu dèficit vascular ho impedeix, però en els quals el procés persisteix amb el seu avanç destructiu.

Enrogiment : La geniva ha de ser de color rosa pàl·lid.

Canvis en el seu color cap enrogiment o enfosquiment, sol indicar inflamació i per tant malaltia.

Diastemes : Les separacions entre dents brusques o lentes però progressives poden indicar malaltia periodontal.

Halitosi : És una mala olor bucal que a vegades no és percebut pel mateix individu.

Generalment té el seu origen en problemes odontològics o periodontals per ferments de restes alimentaris i acumulació de bacteris.

Hipersensibilitat dentinària : Quan davant un estímul banal com aigua fresca, xocolata, contacte amb un metall, etc.

La dent fa mal o es ressent amb una descàrrega elèctrica, pot tenir la seva arrel malalta.

La necessitat que cada persona conegui aquests signes, s'avala amb la frase de 'només qui coneix la malaltia i pensa que pot existir és capaç de detectar-la'.

Si vostè aprecia algun d'aquests signes, acudeixi al seu dentista.

La càries : Si les seves dents o queixals presenten solcs negres o taques, encara que no tingui dolor, ha d'acudir al dentista, ja que és molt probable que tingui càries.

La càries no fa mal fins que afecta la polpa o nervi de la dent. Perquè la càries es produeixi, s'han d'ocórrer els següents factors: Sucres enganxats a la dent.

La millor manera de solucionar això és controlant la dieta. Placa bacteriana.

Per eliminar la placa bacteriana que es formi cal tenir una higiene oral correcta.Acidesa. La solució un bon salivació.

Contacte - Email

Demanar Hora
Demanar Informació

Contacte

telèfon

972 318 492
Demanar Informació

Trucans

WhatsApp

972 318 492
Demanar Informació

Chat